Knappar
Våra rum Vägbeskrivning Galleri Enghult Om Klavreström Kontakta oss
Anna Ekströmer med två av sina glastallrikar Glastallrik och vaser

GALLERI
Jag visar mina egna verk i olika tekniker i vår matsal där man också kan köpa produkter från andra konstnärer/designers.

Min konstnärliga utbildning fick jag på dåvarande Malmö Konstskola Forum som numera är Malmö Konsthögskola.Till Klavreström kom jag i juni år 2000. Lämnade den skånska slätten för de småländska skogarna. Här har jag verkligen hittat inspiration. Nu ägnar jag mig åt hantverk med kommersiell inriktning men med en allvarlig touch. För mig är formen det viktigaste.

Jag tovar ull och gör skor, börsar och väskor. Arbetar också med siden som jag färgar in med naturråvaror. Det kan vara till exempel lökskal, rödkål, te eller nässlor och mönster som jag får fram genom att knyta in kopparmynt på olika ställen i tyget.

Dessutom gör jag glasmålningar hos Klavreströms Kristall i en speciell teknik att handmåla på kristallglas. Glasfärgen appliceras för hand och smälts sedan fast i glaset i en brännugn. Denna process upprepas flera gånger tills jag är nöjd. Målningstekniken ger möjlighet att utnyttja färg, form, transparens och måleriska effekter på ett spännande och unikt sätt.

 

Föregående sida>

Tillbaka till förstasidan>